Strandlopers en snippen

 

Strandlopers en snippen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Strandlopers_en_snippen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wulp

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kluut

https://nl.wikipedia.org/wiki/Grutto

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tureluur

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kleine_strandloper

De strandlopers en snippen (Scolopacidae) zijn een familie van vogels die de snippen, de ruiters, de wulpen, de grutto’s en de strandlopers bevat. De familie telt 93 soorten. Vogels uit deze familie broeden bijna allemaal in gematigde gebieden en poolstreken. Samen met andere vogels zoals de kievit, de kluut en de plevieren vormt deze groep de steltlopers.

wulp(breeding plumage)

Het Engelse woord “sniper” (scherpschutter) is afgeleid van het woord voor de jacht op “snipes”, de Engelse term voor snip.

De strandlopers en de snippen vormen samen een familie vogels die behoren tot de steltlopers.  Hierin zitten de snippen, de wulpen, de grutto’s de ruiters en de strandlopers.  Er zijn in totaal 93 soorten.  Het woord snip betekent in het Engels ‘scherpschutter’.  Misschien is snip wel van dit woord afkomstig.  De vogels zoeken hun eten in de modder langs de kustlijn.

De strandlopers zijn middelgrote vogels van 12 centimeter tot 60 centimeter groot.  Hun verenkleed is bij sommige soorten gespikkeld en bruin gekleurd zodat ze niet opvallen tijdens het broeden.  Het nest ligt op open plaatsen en is gewoon een kuiltje in de grond.  Daarin leggen ze ongeveer 3 eieren.  De meeste strandlopers hebben een lange dunne snavel die soms wel langer is dan de kop zelf.  Het zijn trekvogels die weg trekken uit ons land als het hier te koud wordt.  Daarbij leggen ze lange afstanden af.