Dieren en planten

diergaarde blijdorp

Diergaarde Blijdorp is een dierentuin gelegen in Rotterdam. Het is een van de oudste dierentuinen van Nederland en is opgericht in 1857. De dierentuin heeft een oppervlakte van ruim 16 hectare en heeft meer dan 1800 dieren verdeeld over verschillende werelddelen. In dit artikel gaan we dieper in op deze bijzondere dierentuin en ontdekken we wat deze zo uniek maakt.

De geschiedenis van Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp werd opgericht door een aantal Rotterdamse burgers in 1857. Het doel was om de inwoners van Rotterdam kennis te laten maken met dieren uit alle delen van de wereld. In de loop der jaren groeide de dierentuin uit tot een begrip in Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de dierentuin zwaar beschadigd, maar na de oorlog werd er hard gewerkt om de dierentuin weer op te bouwen.

De verschillende werelddelen in Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is opgedeeld in verschillende delen die de verschillende werelddelen vertegenwoordigen. Zo is er een Afrika-deel waar je kennis kunt maken met Afrikaanse dieren als leeuwen, giraffen en olifanten. Ook is er een Azië-deel waar je terecht kunt om onder andere tijgers en apen te zien. De dierentuin heeft ook een Oceanium waar je verschillende zeedieren kunt bewonderen.

Bijzondere diersoorten in Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp zijn niet alleen veel standaard dieren te vinden, maar er zijn ook een aantal bijzondere soorten te zien. Zo is er bijvoorbeeld de Okapi die in het wild alleen voorkomt in het regenwoud van Congo. Daarnaast is er ook een Indische neushoorn te bewonderen en zijn er verschillende soorten pinguïns.

De educatieve kant van Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp heeft ook een educatieve kant. Zo zijn er verschillende educatieve programma’s voor kinderen en zijn er educatieve borden bij de verblijven van de dieren te vinden. Daarnaast wordt er in de dierentuin ook veel onderzoek gedaan naar verschillende diersoorten.

De rol van Diergaarde Blijdorp in het behoud van diersoorten

Een belangrijke rol van moderne dierentuinen zoals Diergaarde Blijdorp is het behoud van diersoorten. Door het fokken met bedreigde diersoorten en het leveren van financiële steun voor beschermingsprogramma’s in het wild, probeert de dierentuin bij te dragen aan het behoud van deze diersoorten.

De toekomst van Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het verbeteren van de verblijven van de dieren en het vergroten van het educatieve aspect van de dierentuin. In de toekomst zal de dierentuin blijven investeren in deze aspecten, maar ook zal er gekeken worden naar de mogelijkheden om te groeien.

Conclusie

Diergaarde Blijdorp is een bijzondere dierentuin met een rijke geschiedenis en een belangrijke educatieve en beschermende rol in het behoud van bedreigde diersoorten. De dierentuin heeft veel te bieden voor jong en oud en is zeker een bezoek waard.

Veelgestelde vragen over Diergaarde Blijdorp

1. Hoeveel dieren heeft Diergaarde Blijdorp?

Diergaarde Blijdorp heeft meer dan 1800 dieren.

2. Hoe oud is Diergaarde Blijdorp?

Diergaarde Blijdorp is opgericht in 1857, wat betekent dat de dierentuin inmiddels meer dan 160 jaar oud is.

3. Hoe groot is Diergaarde Blijdorp?

Diergaarde Blijdorp heeft een oppervlakte van ruim 16 hectare.

4. Wat is het Oceanium?

Het Oceanium is een onderdeel van de dierentuin waar verschillende soorten zeedieren te zien zijn.

5. Wat is de belangrijkste rol van Diergaarde Blijdorp?

Een belangrijke rol van Diergaarde Blijdorp is het behoud van bedreigde diersoorten door middel van fokprogramma’s en financiële steun voor beschermingsprogramma’s in het wild.