Dieren en planten

Phlox stekken

Phlox, ook wel bekend als floxen, zijn ongelooflijk mooie bloeiende planten die ideaal zijn voor het opvrolijken van elke tuin. Als je van plan bent om deze planten op te nemen in je tuin, kun je dat op verschillende manieren doen, waaronder het stekken van Phlox planten. Hieronder vertellen we je meer over hoe je dat kan doen.

Wat zijn Phlox planten?

Phlox planten zijn bloeiende vaste planten die een hoogte van ongeveer anderhalve meter kunnen bereiken. De bloemen van de planten bloeien op slanke stelen en zijn verkrijgbaar in verschillende tinten roze, wit en lila. Phloxen bloeien van de late zomer tot de vroege herfst en zijn een heerlijke metgezel voor late seizoensbloemen.

Waarom stek je Phlox planten?

Het stekken van Phlox planten is een geweldige manier om meer planten te krijgen die tegen een betaalbare prijs in je tuin kunnen worden geplaatst. Het is een relatief goedkope manier om je tuin te verfraaien met mooie bloeiende planten.

Wanneer moet je Phlox planten stekken?

De beste tijd om Phlox planten te stekken is aan het einde van de zomer of de vroege herfst. Op dit moment beginnen de planten zich voor te bereiden op de winter en produceren ze nieuwe wortels.

Hoe stek je Phlox planten?

Hieronder lees je onze stap voor stap handleiding die je kunt gebruiken om je eigen Phlox planten te stekken.

Stap 1: Uitkiezen van de stengel

De eerste stap bij het stekken van Phlox planten is het kiezen van de stengel die je wilt gebruiken. Zoek naar jonge, gezonde stengels aan het einde van de zomer of de vroege herfst.

Stap 2: Kies de juiste pot

Zorg ervoor dat je een pot kiest die groot genoeg is voor de Phlox plant die je wilt stekken en die geschikt is voor potplanten.

Stap 3: Voorbereiding van de pot

Vul de pot met goed doorlatende, vocht vasthoudende potgrond en maak een gat voor de Phlox stek.

Stap 4: Voorbereiden van de Phlox stek

Snijd de stek af van de moederplant en verwijder eventuele bloemen of bladeren die zich aan de onderste centimeters van de stengel bevinden.

Stap 5: Maak een schoon snijvlak

Gebruik een schone, scherpe schaar of mes om een ​​schoon snijvlak te maken aan de onderkant van de Phlox stek. Zorg ervoor dat het snijvlak ongeveer 5-7 cm lang is en ten minste één bladknop heeft.

Stap 6: Plant de stek

Dompel de onderkant van de Phlox stek in water, zodat de wortels snel ontwikkelen. Plaats vervolgens de stek in het gat dat u in stap 3 hebt voorbereid en pak de grond bovenop lichtjes aan om ervoor te zorgen dat het stevig is bevestigd.

Stap 7: Water geven

Geef de Phlox stek regelmatig water om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

Stap 8: Plaats de pot op de juiste plek

Plaats de pot op een zonnige plek, maar zorg ervoor dat de Phlox stek niet te veel direct zonlicht krijgt. In de winter kan het nodig zijn om de Phlox stek binnen te plaatsen om te voorkomen dat hij bevriest.

Stap 9: Wacht op de groei

Wacht ongeveer een week om te zien of de Phlox stek groeit. Na ongeveer drie tot vier weken zou er al een groot wortelgestel gevormd moeten zijn en moet je Phlox stek klaar zijn om te worden getransplanteerd naar de tuin.

Veelgestelde vragen

Kun je Phlox planten ook stekken in het voorjaar?

Het voorjaar is geen geschikte periode om Phlox planten te stekken. Het beste moment is in de late zomer of vroege herfst.

Hoe zorg je het beste voor een Phlox stek?

Wanneer je net begint met het stekken van Phlox planten, zorg er dan voor dat de potgrond voldoende vochtig blijft en dat de stek geen direct zonlicht krijgt.

Hoelang duurt het voordat een Phlox stek gaat groeien?

Een Phlox stek zou binnen een week al moeten beginnen met groeien, maar het kan tot drie tot vier weken duren voordat er een gezond wortelgestel is gevormd.

Kun je Phlox stekken buiten planten?

Ja, je kunt je Phlox stek buiten planten wanneer er een groot genoeg wortelgestel is gevormd.

Is het noodzakelijk om de Phlox stek regelmatig te bemesten?

Het is niet nodig om de Phlox stek te bemesten. Als je nettenmest gebruikt, is een keer per maand voldoende. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat je te veel bemest, omdat dit schade aan de plant kan toebrengen.

Conclusie

Het stekken van Phlox planten is een geweldige manier om je tuin te verfraaien met mooie bloeiende planten tegen een betaalbare prijs. Door het volgen van deze stappen kun je op een eenvoudige manier je eigen Phlox stekken kweken en deze opnemen in je tuin.

Veelgestelde vragen

1. Kun je Phlox planten ook stekken in het voorjaar?
2. Hoe zorg je het beste voor een Phlox stek?
3. Hoelang duurt het voordat een Phlox stek gaat groeien?
4. Kun je Phlox stekken buiten planten?
5. Is het noodzakelijk om de Phlox stek regelmatig te bemesten?

Antwoorden op de veelgestelde vragen

1. Nee, het is het beste om Phlox planten te stekken in de late zomer of vroege herfst.
2. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft en dat de stek geen direct zonlicht krijgt.
3. Na een week zou de Phlox stek al moeten beginnen met groeien, maar het kan tot drie tot vier weken duren voordat er een gezond wortelgestel is gevormd.
4. Ja, je kunt je Phlox stek buiten planten wanneer er een groot genoeg wortelgestel is gevormd.
5. Het is niet nodig om de Phlox stek te bemesten, maar als je het wel doet, is een keer per maand voldoende. Het is belangrijk om overtollige bemesting te vermijden omdat dit schade aan de plant kan toebrengen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *